Лайънс Форум - България

Лайънс Европа-Форум 2016
27-29 Октомври.2016, България, София

Национален Дворец на Културата

Националният дворец на културата е национален културен център за конференции, изложби и специални събития, най-големият конгресен център в Югоизточна Европа. Предназначението на сградата, която разполага с 13 зали и се намира в центъра на София, е да се използва за културни прояви.

Строежът на НДК е част от инициативите през 1981 г. за отбелязването на 1300 години от създаването на българската държава.

Разгърната площ, с която разполага НДК, е от 123 000 m² на осем етажа, четири панорамни тераси и три подземни нива. Дворецът разполага още с 12 многофункционални зали с капацитет от 50 до 4000 места. Всяка от залите е създадена със собствен облик, поддържан до днес. Най-голямата зала – Зала 1разполага с 3380 места.

В НДК са разположени още 54 кабинета, офис помещения и малки заседателни зали. 17 000 m² фоайета, подходящи за изложбени пространства, 5 ресторанта и кетъринг компании, разположени на територията на комплекса.

В сградата на Двореца има пълно конферентно обслужване с професионални екипи за подготовка и провеждане на събития, собствени системи за озвучаване и осветление, кабини за симултантен превод, телевизионна и звукозаписна техника, сценично оборудване, декори и изложбени конструкции.

НДК е домакин на над 300 събития годишно, сред които: международни конгреси, политически форуми, бизнес конференции, научни симпозиуми, музикални и филмови фестивали, концерти, танцови спектакли, театрални постановки, изложби и изложения.

Националният дворец на културата работи в тясно сътрудничество с едни от най-значимите институции и организации в световен мащаб, в т.ч. UNESCO и NATO.

НДК е естествен дом на над 80 монументални произведения на изкуството – живопис, скулптура, мозайка, стенопис, дърворезба, металопластика, създадени специално за интериора на Двореца от водещите български творци от втората половина на XX в.

 

Още Новини


Fatal error: Class 'cKendo' not found in /home/lionsbgv/public_html/europaforum2016/pages/article.page.php on line 30